Nagyszerű magyar eredmények a Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzversenyen

A JQA japán tanúsító szervezet a svájci székhelyű IQNET Nemzetközi Tanúsító Hálózattal közösen – hagyományt teremtve – 2022-ben huszonkettedik alkalommal hirdette meg a Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzversenyt a 7-15 éves korosztály számára, az UNICEF Tokyo Iroda támogatásával.

A verseny célja a gyermekek nevelése a környezet szeretetére és védelmére. A verseny magyarországi meghirdetésében és promotálásában a Magyar Szabványügyi Testület – az IQNET teljes jogú tagjaként – ahogy minden évben, így 2022-ben is örömmel működött közre. Azok a rajzok, amelyek a legjobban kifejezték a rajzverseny témáját (“A környezetbarát életmód választása”), díjazásra kerültek a szigorú és tisztességes zsűrizési folyamat eredményeképpen. A 22. JQA Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny döntőjét (a zsűrizést) 2022. június 30-án tartották. A versenyre 61 országból és régióból történt regisztrálás, összesen 6 390 pályamunkával. Magyarország idén 712 db rajzzal a harmadik legtöbb rajzpályázatot benyújtott ország lett. A nemzetközi szekció első helyezettjei között három magyar kislányt (7, 9, és 12 évesek) és egy 12 éves fiút köszönthetünk, a nemzetközi szekció említésre méltó kategóriájában pedig díjazták három magyar kislány (6, 12 és 14 évesek), valamint egy 9 éves magyar kisfiú rajzát is. Az eredményekről és a nyertes munkákról bővebben az MSZT honlapján olvashatnak.

mti

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.