Napelem, amely napnyugtakor is hatékony

A Brandenburg tartománybeli Bochovban hozták létre a 205 000 CIS vékonyfilmes napelemes modulból álló hálózatot, amelynek fő jellemzője a hatékonysága az előnytelen feltételek között is, például hajnalban, vagy napnyugtakor. (Aiolus News)

A Solar Frontier a CIS vékonyfilmes napelemes modulokat gyártó társaság és a napelemes létesítmények rendszeres integrációjára specializálódott Beletric vállalat egyesítették erőiket, annak érdekében, hogy hálózatba fogják össze a CIS vékonyfilmes technológiával készült a világ legnagyobb napenergia centráléját. A projektet egy zárt alap keretében valósították meg, amelyben beruházóként a CommerzReal szerepel, a cél megvalósításához szükséges tőkehitelt pedig a HVB/Unicredit biztosította. A projekt 205 000 a Solar Frontier által gyártott CIS vékonyfilmes modulból áll, amely fő tulajdonsága, hogy kedvezőtlen körülmények között is, például kora reggel, vagy késő este, akkor is hatékony, amikor csak gyér a megvilágítás.

„ A Solar Frontierrel való projekt nyilvánvalóvá teszi szoros együttműködésünk értékét. – mondta Bernhard Beck a Beletric vezérigazgatója – A Solar Frontier moduljait megbízhatóságuk és magas hatékonyságuk miatt választottuk.” A Solar Frontier vezérigazgatója szerint „a közös projekt a Beletric-el mutatja együttműködésünk erejét, és egyértelművé teszi azt a kívánságunkat, hogy a német és nemzetközi piacoknak az optimális megoldást nyújtsuk a napenergiás erőművek építésében ” A Solar Frontier moduljait Japánban, Mizakiban gyártják. A gyár több gigawattos kapacitással rendelkezik. A legkülönbözőbb tanúsítványok igazolják a magas minőségi színvonalat. A savaknak és az ammoniáknak való ellenállásáról szóló tanúsítványok bizonyítják a modulok telepítésének alkalmasságát a partokon és a mezőgazdasági övezetekben is.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.