Napelem: az energiatárolás egyszerű formáját hozza el egy új fejlesztés

Egy otthoni akkumulátoros rendszer segítségével sokkal rugalmasabbá válik az áram felhasználása.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az Anker Solix bejelentette az Anker Solix X1 otthoni energiatároló rendszer kereskedelmi bevezetését Észak-Amerikában – számol be a PV Magazine. Az ilyen típusú akkumulátorok rendkívüli módon megkönnyíthetik az otthon megtermelt energia, például a napelemek által előállított áram felhasználását, hiszen nagyfokú rugalmasságot tesznek lehetővé. Eric Villines, a cég globális kommunikációs vezetője a tavaly őszi RE+ rendezvényen arról beszélt, hogy az villamos energia árának emelkedésével, illetve az áramkimaradásokat okozó időjárási események növekedésével sok amerikai háztartás arra jutott, hogy le akar csatlakozni a hálózatról. Az X1-et éppen erre tervezték. A moduláris felépítésű X1 testre szabható: hat akkumulátorcsomaggal moduláris elrendezésben akár 30 kilowattóra, párhuzamosan pedig 180 kilowattóra is elérhető. A kimeneti teljesítmény egyetlen akkumulátorral 3, hattal pedig 36 kilowattóra. Az energiatárolók lítiumvas-foszfát akkumulátorok, amelyek a vállalat szerint akár 3000 töltési cikluson keresztül is működőképesek maradnak. Minden egyes modul energiaoptimalizálóval rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy az akkumulátorcsomagok egymástól függetlenül töltsenek, illetve kisüljenek, így küszöbölve ki a kapacitásveszteséget. A gyártó szerint ez akár 5 százalékkal is növelheti az elérhető energiát.

A termék rendelkezik viharvédelmi üzemmóddal is, amely automatikusan észleli az áramkimaradásokra, és fel is készül azokra. A rendszer kevesebb mint 20 másodperc alatt átkapcsol hálózatmentes üzemmódba, a tároló mesterséges intelligencia segítségével váltogat az üzemmódok között. Az X1 InfiniPower funkcióval is bír, amely az Anker szerint folyamatos áramellátást tesz lehetővé a névleges teljesítmény 1,1-szeresével. A készülék -20-tól 55 Celsius-fokig képes kül- és beltéren egyaránt működni. A rendszerhez app is tartozik, a termék kijelzőjét pedig úgy tervezték, hogy könnyen használható legyen.

A teljes csomag súlya 74 kilogrammtól 335 kilogrammig terjed, mérete 800-szor 917-szer 180 centiméter, és földre vagy falra egyaránt felszerelhető. Az X1-re 10 év vagy 16,5 megawattóra teljesítményre vonatkozó garancia érhető el.

Ajánlott tartalom

Olcsó napelemes rendszerhez, olcsó energiatárolás

A Growatt energiatárolója erkélynapelemes rendszerek számára készült.