Napelem-összeszerelő üzem létesült Szolnokon

Az Agulhas-Solar Kft. az ország egyik legmodernebb napelem-előállító üzemét hozta létre Szolnokon két egymásra épülő, európai uniós támogatást élvező projektnek köszönhetően – mondta Székely Csaba ügyvezető a projektek hétfői záró rendezvényén.

Tájékoztatása szerint az Agulhas-Solar Kft. 2010-ben azért indult az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett ipartelepítési pályázaton, hogy szolnoki telephelyén egy korszerű, napelemgyártó gépsor befogadására alkalmas gyártócsarnokot hozzon létre. A 242 millió forint összköltségvetésű, 121 millió forint támogatásban részesült projekt megvalósítása során egy meglévő csarnokot épített át az AC-DC Logisztikai Parkban. Ebben helyet kapott a napelemgyártó technológiai rendszer, valamint a kiszolgáló logisztikai háttér. Az Agulhas-Solar Kft. ugyanakkor 282 millió forintos európai uniós támogatásban is részesült az Új Magyarország Fejlesztési Terv “Mikro- kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című komponense keretében. Ez alapján az előbbi projekthez kapcsolódóan napelem gyártósort és információs technológiát szerzett be a társaság. A napelem-összeszerelő üzem több mint félszáz embernek ad munkát.

Ajánlott tartalom

Az MVM 309 milliárd forint összegű osztalékelőleget fizet

Az MVM Energetika Zrt. 309 milliárd forint osztalékelőleget fizet - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett kibocsátói tájékoztatásban.