Napelemek és a hullámok

Nem a monitor ment tönkre, ez a szöuli irodaház valóban ilyen hullámos. A holland tervezőiroda hihetetlen projektjének kivitelezése érdekes, és még a fenntarthatóságot is számításba vették.

A holland tervezőiroda, az ArchitectenConsort ezelőtt is extravagáns tervekkel állt megrendelői elé, de a GT Tower East épülete messze túlszárnyalja mindet. Az irodaház formáját a koreai kézműves tradíciók ihlették, melynek hullámai most az épület faláról köszönnek vissza. A külső üvegborítás, a napelemek, és a természetes szellőzés mind kiemelik az épület zöld jellegét. A hullámos külsejű 54 000 négyzetméteres épület helyi látványosságnak számít, a hullámokat mind inkább kiemeli az épület „üvegbevonata”, és a függőleges ablakkeretek. Az organikus hatás az épület lábától nézve hatásosabb, hiszen a hullámosság miatt alulról nem tűnik olyan magasnak. A köztes emeletek is elegendő fényt kapnak a külső takarásnak köszönhetően. A szokatlanul magas ablakok segítenek, hogy a fény minél beljebb hatoljon az emeleten belül. A süllyesztett udvar pedig csendes pihenőhelyet biztosít a dolgozók számára, emellett az épület ökolábnyomát is csökkenti.

Ajánlott tartalom

Súlyos a helyzet az aszály miatt Délkelet-Angliában

Súlyos a helyzet az aszály miatt Délkelet-Angliában, a megszokottnál melegebb idő és a szárazság miatt jelentősen csökkenő vízhozam környezetvédő szervezetek szerint a folyók élővilágát is komolyan befolyásolhatja - írta a BBC hírportálja.