Napelemek más formában: tetőcserép, tetőrendszer

Napelemet hagyományos formájában egyre többet ismerik itthon is , s közben egyre többször lehet hallani speciális alkalmazásokról, újfajta felületekről, mint pl. hajlékony napelem, vagy autón napfénytetőként, vagy cserepet helyettesítő, vagy cserépbe integrált megoldásokról.

Nemrég körbe is szaladt egy hír a magyar sajtóban a “forradalmi újításról”, hogy egy harsányi feltaláló kifejlesztette a cserépbe épített napelemet.

Nem szívesen veszem fel az ünneprontó szerepét, de mivel a hír első megjelenése óta már többször hallottam, hogy komoly befektető-keresés folyik hazai gyártásra – és ilyenkor elgondolkozik az ember, hogy senki se veszi a fáradtságot, hogy beírja a Google-be, hogy Solar Roof Tiles?

Mert akkor látnák, hogy már Taiwanon, Németországban, vagy az USA-ban  és ki tudja még hány helyen sorozatban gyártják a napelemes tetőcserepet.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Kihalás fenyeget minden ötödik európai madárfajt

Minden ötödik madárfajt, köztük a sárszalonkát, a sarlósfecskét és a vetési varjút is a kihalás fenyegeti Európában a BirdLife madárvédelmi szervezet legújabb vörös listája szerint.