Napelemek más formában: tetőcserép, tetőrendszer

Napelemet hagyományos formájában egyre többet ismerik itthon is , s közben egyre többször lehet hallani speciális alkalmazásokról, újfajta felületekről, mint pl. hajlékony napelem, vagy autón napfénytetőként, vagy cserepet helyettesítő, vagy cserépbe integrált megoldásokról.

Nemrég körbe is szaladt egy hír a magyar sajtóban a “forradalmi újításról”, hogy egy harsányi feltaláló kifejlesztette a cserépbe épített napelemet.

Nem szívesen veszem fel az ünneprontó szerepét, de mivel a hír első megjelenése óta már többször hallottam, hogy komoly befektető-keresés folyik hazai gyártásra – és ilyenkor elgondolkozik az ember, hogy senki se veszi a fáradtságot, hogy beírja a Google-be, hogy Solar Roof Tiles?

Mert akkor látnák, hogy már Taiwanon, Németországban, vagy az USA-ban  és ki tudja még hány helyen sorozatban gyártják a napelemes tetőcserepet.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit