Napelemek más formában: tetőcserép, tetőrendszer

Napelemet hagyományos formájában egyre többet ismerik itthon is , s közben egyre többször lehet hallani speciális alkalmazásokról, újfajta felületekről, mint pl. hajlékony napelem, vagy autón napfénytetőként, vagy cserepet helyettesítő, vagy cserépbe integrált megoldásokról.

Nemrég körbe is szaladt egy hír a magyar sajtóban a “forradalmi újításról”, hogy egy harsányi feltaláló kifejlesztette a cserépbe épített napelemet.

Nem szívesen veszem fel az ünneprontó szerepét, de mivel a hír első megjelenése óta már többször hallottam, hogy komoly befektető-keresés folyik hazai gyártásra – és ilyenkor elgondolkozik az ember, hogy senki se veszi a fáradtságot, hogy beírja a Google-be, hogy Solar Roof Tiles?

Mert akkor látnák, hogy már Taiwanon, Németországban, vagy az USA-ban  és ki tudja még hány helyen sorozatban gyártják a napelemes tetőcserepet.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

0 Ft rezsit fizetnek egy magyar zsákfaluban, hogyan csinálják?

Egy holland pár klímasemleges szálláshelyeket épített Borsodban, támogatva a fenntartható turizmust, és segítve a helyi gazdaságot. Az EcoLodge napelemeket, esővíz hasznosítást és más fenntarthatósági intézkedéseket alkalmaz. Az ökoházak megtérülése rövid idő alatt bekövetkezik, és hozzájárul a vidék fellendüléséhez.