Napelemek telepítése Süttő négy épületében

A beruházás a Környezet és Energia Operatív Program Fotovoltaikus rendszerek kialakítása c. konstrukciójának keretében az Európai Unió támogatásával valósult meg Süttő Község négy épületében.

A napelemek telepítése Süttő négy épületében KEOP-4.10.0/N/14-2014-0443 azonosító számú projekt támogatása 36 237 193,-Ft millió forint volt, mely a projektben elszámolható költségek 100%-át teszi ki.

A fejlesztés eredményeként összesen  200 db egyenként 250Wp teljesítményű napelem telepítése történt meg. Amellyel éves szinten 25 tonna feletti CO2 kibocsátás kerülhető el a projekt révén.

A projekt célközönsége Süttő lakossága, a projekt előnyeit közvetve és közvetlenül az összes lakos élvezi, a négy helyszín közül egyben-egyben havonta mindenki megfordul. A projekt az önkormányzat gazdálkodási lehetőségeinek bővítésén túlmenően jelentős tudat formáló hatással is bír. A napelemek teljesítménye 12 családi ház energiaigényét képesek előállítani.

A napelemek telepítésével nem csak a természet, de a közösség is nyert Süttőn.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.