Napelemeket és szélturbinákat kap az Eiffel-torony

Túl nagy az ikonius épület karbon lábnyoma, így a 2012 óta folyó renoválás során napelemek és szélturbinák is kerülnek az épületre – tovább kap egy teljesen új látogatóközpontot is.

A világ egyik legismertebb épületéhez biztosan megilletődve nyúl hozzá egy építész, a francia Moatti-Riviére Architectes azonban nem félt haladni a korral. A renoválás során, amelynek befejeztét 2014 második félévére ígérik, az első emeletre például egy teljesen új látogatóközpont kerül. És hogy eltéveszthetetlenül korszerű legyen, a létesítmény hasznosítani fogja majd a nap- és a szélenergiát is.

Ez a terület a látogatók elsődleges fogadótere. A pavilonokat egy multiszenzoriális látogató- és oktatóközponttá alakítják, továbbá helyet kap bennük 200 fős színházterem, konferenciaközpont és egy nyitott múzeumi sétaútvonal is. Az üvegpadlóknak köszönhetően teljesen kiélvezhetjük majd (?) az 57 méteres magasságot, és végre akadálymentes is lesz a létesítmény. A látogatóközpontra kerülnek majd a napelemek is, illetve négy függőleges tengelyű szélturbina, amelyeknek energiája a vízellátásban hasznosul majd.

forrás: hg.hu

-

-

-

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Nincs hozzászólás

  1. Eiffel meg forog a sirjaban…