Napelemeket kapott a hatvani kórház

Három jelentős infrastrukturális fejlesztés is megvalósult, illetve folyamatban van a hatvani Albert Schweitzer Kórházban. Ezekre 3,2 milliárd forintnyi uniós támogatást és további több mint 600 millió forint kormányzati többlettámogatást kapott az intézmény.

Fekete Gábor, a kórház PR-menedzsere közleményben tudatta: a rehabilitációs központ elkészült, épül a központi műtőblokk, zajlik az ajtók és ablakok cseréje, valamint a homlokzat hőszigetelése. A pályázat keretében az idén megújul a műtőblokk, a központi sterilizáló és a radiológiai osztály eszközparkja is. A kórházban idén kezdődött meg a villamosenergia-felhasználást részben kiváltó napelem beruházás. A kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés költsége meghaladja a 100 millió forintot, a beruházástól a fenntartási költségek jelentős csökkenését várja az intézmény. Egyéb uniós forrásokat is elnyert a kórház, azok révén egyebek mellett tíz új munkahely létesült, kialakítottak egy családi napközit és létrehoznak egy egészségfejlesztési irodát. Fekete Gábor elmondta, hogy a kórház ellátási körzetébe több mint 200 ezer ember tartozik a hatvani és az aszódi térségben.

Ajánlott tartalom

A cseh képviselőház után a szenátus is megszavazta az energetikai árplafon bevezetését

A cseh képviselőház után kedden este a szenátus is megszavazta a kormány által előterjesztett energetikai árplafon, az áram és a földgáz árának maximalizálását. Az energiatörvény módosítását most már csak az államfőnek kell aláírnia, hogy életbe léphessen. Ez azonban formalitásnak tekinthető, mert Milos Zeman már jelezte, hogy egyetért az intézkedéssel.