Napelemeket telepítettek a Szegedi Fegyház és Börtön épületeire

Uniós támogatással napelemeket telepítettek a Szegedi Fegyház és Börtön épületeire, ősztől az erőmű termeli a büntetés-végrehajtási intézet áramfogyasztásának jelentős részét – tájékoztatta az intézmény sajtóreferense kedden az MTI-t.

Bozó Bea közölte, a 84,49 millió forintból megvalósult beruházás során az intézet szegedi, Dorozsmai úti és algyő-nagyfai épületeire telepítettek összesen 480 napelempanelt, amelyek éves összteljesítménye 145,1 MWh.

A napelemek által termelt elektromos energiát az intézet saját maga használja fel, az előzetes számítások szerint évente mintegy 5,5 millió forintot megtakarítva ezzel – tudatta a sajtóreferens.

Az intézetben 2012-ben már 97 millió forintból megvalósult egy hasonló beruházás, akkor a szegedi Csillagbörtön és az egyik nagyfai körlet tetejére szereltek fel 137-137 napelempanelt, amelyek az intézmény éves villamosenergia-szükségletének mintegy 7 százalékát állítják elő.

A Szegedi Fegyház és Börtön három objektuma országos és megyei szakfeladatokat ellátó büntetés-végrehajtási intézet, ahol előzetes letartóztatásban lévőket, fegyház- vagy börtönbüntetésre ítélt, továbbá elzárást töltő felnőtt korú férfiakat tartanak fogva.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.