Napelemes hátizsák a suliba

Javában tart az iskola szezon de, sok tanszert minden évben le kell cserélni. Szerencsére már ezeknek is vannak környezetvédő alternatívái. Újrafelhasznált fényképezőgépekből készült számológéptől napelemes hátizsákig egyre bővül azoknak a termékeknek a választéka, mellyel zöldebbé tehetjük a tanévet, ezekből mutatunk be egy párat.

Évente több, mint 60 millió iratgyűjtőt gyártottak az Egyesült Államokban PVC-ből, mely erősen terheli a környezetet, mérgező anyagokból készül, és soha nem bomlik le. Ezzel szemben a Naked iratgyűjtői 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készültek, és 7 és 16 dollár közötti áron kaphatóak.

Naked

A Bobble nevű üveg a cukros italok helyett a csapvíz fogyasztására ösztönzi a diákokat, ráadásul beépített, cserélhető vízszűrővel is rendelkeznek, mely 150 liternyi folyadékból képes eltávolítani a klórt és egyéb szerves anyagokat. Ára 9 és 13 dollár között van.

bobble

Ma már minden gyereknek van mobilja, laptopja, vagy táblagépe. Az egész napos használattól ezek könnyen kimerülnek, ezen segít a Voltaic Array hátizsákja, melynek 60 watt/órás teljesítményű napelemével út közben is feltölthetjük őket. A táska ára 389 dollár.

Voltaic Array

A ceruza az egyik leggyorsabban elhasználódó tanszer, ezért fontos, hogy mindig legyen kéznél egy pár. A TreeSmart szorosan tekert újságpapírból készíti ceruzáit, melyek ugyanolyan jól hegyezhetők, mint hagyományos társaik. 24 darabos csomagban kaphatók 8 dollárért.

TreeSmart

És ha már írószert vásárolunk, akkor valamiben tartani is kell őket, erre lehet tökéletes az ASHA újrafelhasznált autógumiból készült tolltartója, melyet 12 dollárért árulnak.

ASHA

A füzeteket se felejtsük el, melyekből a diákok szintén rengeteget elhasználnak évente. A New Leaf 100 oldalas füzetei 100 százalékban újrafelhasznált anyagokból készültek, és 3,5 dollárért csak 1 dollárral drágábbak, mint hagyományos társaik.

New Leaf

Számológépre is szükségük lesz a gyerekeknek, a zöld választás pedig a Canon újrahasznosított fényképezőgépeiből gyártott kalkulátor 11 dollárért.

canon

A tűzőgépek is sok hulladékot termelnek a kis fémdarabok sokaságával, ezért a Made By Humans előállt a fémmentes tűzőgéppel, mely kivág egy apró darabot a papírból, és azt használja az összefűzésükhöz. 13 dollárért nem csak környezetbarát, de még újra sem kell tölteni.

Made By Humans

A Freitag hátizsákjainál pedig zöldebbet keresve sem találhatnánk, ugyanis minden részük újrahasznosított alapanyagokból készült. A táskát magát teherautók ponyváiból, a szíjait pedig biztonsági övekből gyártották. A hátizsákok 309 dollárért kaphatók.

Freitag

Még az iskolába vitt ételt sem kell környezetterhelően csomagolnunk köszönhetően az Aladdin ételhordóinak, melyek 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készültek.

Aladdin

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.