Egyre többen veszik figyelembe a tervezés során, legyen szó épületekről vagy használati tárgyakról, az energiahatékonyságot.

Napelemes padok

Egyre többen veszik figyelembe a tervezés során, legyen szó épületekről vagy használati tárgyakról, az energiahatékonyságot.

A Solar Inside csoport is pontosan ezt tette, mikor kigondolta a napelemes padot magát és a designját. Seon-Keun Park, Byung-Min Woo és Owen Song alkotása célszerű funkcióival azonban több, mint egy egyszerű köztéri ülőalkalmatosság. A beépített újratöltődő akkumulátor este „világítótestté” formálja át a pihenőhelyet, ami még WIFI kapcsolatot is biztosít. A keret újrafeldolgozott műanyagból illetve újrahasznosított alumíniumból készül, és modulokból álló szerkezetének köszönhetően szinte bárhova elhelyezhető. Reméljük népszerű lesz ez a kreatív darab, és nemsokára több variációját is megtervezik. Néhány, az eső elöl védett csatlakozóval még a mobiltelefonokat is fel lehetne tölteni. Az illusztráción megnézhetjük, hogy milyen egyszerűen, de nagyszerűen épül fel a padok új generációja, remek ötleteket meríthetünk belőle.

Ajánlott tartalom

A magyarországi hegyi patakok felét ideiglenes kiszáradás veszélyezteti

A magyarországi hegyi patakok felét veszélyezteti az ideiglenes kiszáradás a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont (HUN-REN ÖK) vizsgálata szerint.