Napelemes rendszereket létesít négy szakaszmérnökségén a Fetivizig

Több mint 120 millió forintból épít ki napelemes rendszereket négy szakaszmérnökségi telephelyén a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) – közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság pénteken az MTI-vel.

A vízügyi szervezet az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló pályázati projekt segítségével környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító, hálózatra csatlakozó napelemes rendszerek kiépítésén dolgozik, amelyek képesek a meglévő rendszerek költséghatékony kiegészítésére – olvasható a társaság közleményében.

Az igazgatóság a nyíregyházi, a kisvárdai, a mátészalkai és a vásárosnaményi szakaszmérnökségén végzi el a beruházást, ezeken a telephelyeken több száz napelemtáblát szerelnek fel az épületek tetősíkjára. A projekt megvalósítására elnyert támogatás több mint 120 millió forint, a kivitelezést az Energocoop Kft. végzi.

A projekt építési munkái a vásárosnaményi szakaszmérnökségen augusztusban befejeződtek, október közepéig a másik három helyszínen is elkészül a kivitelezés.

A beruházás a villamosenergia-felhasználás csökkenésén túl jelentős költségmegtakarításokat eredményez, a telephelyek energiaszükségletét pedig csaknem teljes egészében a napelemek biztosítják.

Ajánlott tartalom

Az INA megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos új stratégiai projektekre vonatkozó szerződéseket írt alá

Az INA horvát olajipari vállalat két szerződést írt alá, egyik egy zöld hidrogénüzem építésére vonatkozik a rijekai finomítóban, a másik egy biometán-előállító létesítményre Sziszekben - közölte a vállalat az MTI-vel kedden. A két új stratégiai projekt együttes értéke 98 millió euró, és várhatóan 2026-ra készül el.