Napelemes tablet tatyó

Többféle alternatív telefon, tablet, fényképező töltési lehetőséget mutattunk már, a legújabb éppen tatyó formájú.

Sőt a Voltaic Spark nem csak alakjában táska, hanem az is; a rászerelt napelemekkel tölti a benne tárolt mobil eszközöket, amik így biztonságban és energia bőségben utaznak, íra a hardver-teszt.hu. Újabb hord táska, mely jártunkban-keltünkben a nap energiáját tárolja. Ha sokat mászkálsz a szabadban, esetleg hosszas ingázás teszi ki a mindennapjaid jelentős részét, akkor biztosan lapul a táskában néhány energiaéhes kütyü unaloműzés végett. A Voltaic most egy olyan hordozót mutatott be, mely amellett, hogy megvédi a ketyeréket a külső behatásoktól, az oldalára hegesztett napelemek még némi akkumulátor támogatásról is gondoskodnak. A Spark Tablet Case belsejében egy kivehető akkumulátor lapul, melyet vagy a négy panellel, vagy egyszerűen USB-n keresztül tölthetünk fel. Amennyiben a napenergiát választjuk, úgy azok 8 wattos összteljesítménye kb. 10 óra alatt képes ellátni ezt a feladatot. Ez a 8 W egyébként a gyártó becslése szerint úgy interpretálható, hogy egy okostelefon vagy kisebb tablet egy órányi napozása szintén úgy egy órányi videó lejátszást biztosít.

Szerencsére a csatlakoztatható adapterek számával nem fukarkodtak, így lényegében bármilyen eszközt tölthetünk vele, legyen az telefon, médialejátszó, iPad vagy akár egy fényképezőgép. Az akkumulátor teljesítményéről annyit lehet tudni, hogy fullos állapotában képes teljesen feltölteni egy kimerült iPad-et. Kellemetlen, de vételára a középkategóriás tablet-ek árcédulájával vetekszik, 299 dollárt kérnek érte.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.