Napelemes tabletet készít a Microsoft

A napelemek széles körű térnyerésére szolgál bizonyságul az a friss szabadalom, amelyet a közelmúltban tett közzé a Microsoft.

Jóllehet csak most hozták nyilvánosságra, de mint kiderült, 2018-ra datálható a találmány benyújtásának eredeti dátuma. Azt sem rejti véka alá a technológián dolgozó redmontoni cég, hogy hosszú ideje kísérleteznek már a szabadalommá fejlesztett ötlet megvalósításán. A bejegyeztetett szabadalom szerint, a Surface Pro 8 tablethez készülő billentyűzetbe napelemeket építenek be. Ami a technológiai fejlesztést illeti, a szabadalmi jegyzet fontos részleteket közöl. Eszerint, nem csak billentyűzet lenne a napelemes tok, hanem támasz is, mint a jelenlegi verzió. A beépített négy napelemnek köszönhetően, ha van megfelelő fényforrás, tölthető is lenne. Az új konstrukció ötlete erőteljesen arra irányul, hogy a napelemek képesek legyenek mesterséges fénnyel is működni, ily módon felhős napokon, vagy beltéri használat esetén is „hadra foghatóak” legyenek. Ami annyit tesz, ha az elképzelés valóra váltható, akkor a Surface Pro 8 használóinak nem kell tartaniuk a gépek lemerülésétől, az üzemidő már nem szab korlátot az eszközhasználatban.

 

Ajánlott tartalom

Megújulhat az I. kerületi Clark Ádám tér

Európai uniós forrásból újulhat majd meg az I. kerületi Clark Ádám tér a következő ciklusban, a rekonstrukció tervei már készen vannak - közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.