Napelemes tabletet készít a Microsoft

A napelemek széles körű térnyerésére szolgál bizonyságul az a friss szabadalom, amelyet a közelmúltban tett közzé a Microsoft.

Jóllehet csak most hozták nyilvánosságra, de mint kiderült, 2018-ra datálható a találmány benyújtásának eredeti dátuma. Azt sem rejti véka alá a technológián dolgozó redmontoni cég, hogy hosszú ideje kísérleteznek már a szabadalommá fejlesztett ötlet megvalósításán. A bejegyeztetett szabadalom szerint, a Surface Pro 8 tablethez készülő billentyűzetbe napelemeket építenek be. Ami a technológiai fejlesztést illeti, a szabadalmi jegyzet fontos részleteket közöl. Eszerint, nem csak billentyűzet lenne a napelemes tok, hanem támasz is, mint a jelenlegi verzió. A beépített négy napelemnek köszönhetően, ha van megfelelő fényforrás, tölthető is lenne. Az új konstrukció ötlete erőteljesen arra irányul, hogy a napelemek képesek legyenek mesterséges fénnyel is működni, ily módon felhős napokon, vagy beltéri használat esetén is „hadra foghatóak” legyenek. Ami annyit tesz, ha az elképzelés valóra váltható, akkor a Surface Pro 8 használóinak nem kell tartaniuk a gépek lemerülésétől, az üzemidő már nem szab korlátot az eszközhasználatban.

 

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.