Némelyik praktikus, némelyik egyszerűen csúnya, némelyik pedig igazi designer darab. Körülnéztünk a napelemes táskák piacán.

Napelemes táskák

A Maplin táskája a szimatszatyrokra hajaz, napelemei inkább tűnnek kevésbé sikerült díszítőelemnek, mint hatékony technológiai integrációnak. Bár a gyártó állítása szerint a prémium kristályszerkezettel rendelkező kollektor 5 óra napon töltött idővel képes egy mobiltelefon feltöltésére, a képet nézve ezt nehéz elképzelni. Az unisex táska emellett nem kifejezetten mutatós darab, és csúnyácska összhatását még azzal sem kompenzálja, hogy legalább sok mindent tudunk elsüllyeszteni benne, mivel elég kicsi.

A Voltaic hátizsákjai valamint laptop táskái praktikus darabok, biztosak lehetünk benne, hogy minden szükséges dolgot magunkkal tudunk vinni, bár a napelemek elhelyezése ebben az esetben sem túl esztétikus. Azonban nem utóbbi, hanem a hatékonyság volt a fő szempont, melyet a nagyobb elemekkel értek el, s ennek a táskák tökéletesen megfelelnek.

voltaic

A Noon Solar által tervezett darab egyesíti magában mind a szépséget, mind a hatékonyságot. Mérete nagy,  mégis kecses. A napelemek a táska hátsó oldalán kaptak helyet, így az elölről egy hagyományos darabnak tűnik, ám amikor szükséges, nagyméretű, speciális elemeinek köszönhetően, a rövidebb utazások alkalmával, biztosítani tudja a kellő energiát.

noon solar

A Solario retikülje igazi designer darab, az egész felülete tulajdonképp egy nagy napelem. Ez azonban egyáltalán nem vált a táska hátrányára, inkább különlegesebbé tette azt. Az elhelyezésnek és kialakításnak köszönhetően távolról nehéz kiszúrni, hogy egy nagy napelemmel sétál tulajdonosa.

solario

A Solario táska még nem kapható a piacon, a gyártó azonban reméli, pár év múlva már a boltok polcain lesz különleges darabjuk. A többi, fentebb említett cég termékei honlapjukon megtekinthetők illetve megrendelhetők.

Ajánlott tartalom

Óriási napelempark készült el Kaposvár határában

A korábbi csúcstartónál 4-szer akkora lett a nemrég átadott napelempark Kaposvár határában.