Napelemes táskát a népnek!

Azért nem mondanám mindennapinak a napelemekkel ellátott táskákat. Sőt.

Sokan egyszerűen csúnyának találják, ja, és persze egy vagyonba kerül, arról ne is beszéljünk, hogy némelyik elég ízléstelen. Nos, ez a táska esik valahol a csúnya és az ízléses között van, akkor is, ha szinte már rá van írva a táskára, hogy „hé, ez a táska napelemes!” A Neuber és Konarka Technologiesnak köszönhetően ma már ezt is tudjuk.

A Konarka Power Plastic napelemei találkoztak a Neuber Energy Sun táskáival, és így lesz „a világ legkönnyebb napelemes táskája, mely elérhető a nagyközönség számára”. Érdemes inkább idézni, mert néhány napelemes táska kifejezetten nehéz a vezetékeknek és a akkumulátornak köszönhetően, különösen egy ekkora méret esetében. De ez a táska csak 500 grammot nyom.

Az egész egy 1,4 wattos napelem, amelyet ugyanúgy 5 volton lehet tölteni, mint például a mobiltelefonokat, MP3 lejátszókat, vagy kamerákat.

A legjobb, hogy 37 különböző színben lesz kapható, egyéni nyomtatással. Az árak tekintetében pedig… körülbelül 150 dollárral kell számolnunk.

Bővebb infóért klikk.

Ajánlott tartalom

Sziget – 450 ezren buliztak a fesztiválon

Számításaink szerint mintegy 450 ezren buliztak az idei Szigeten. A nyitónap teltházas volt, további kettő, a pénteki és a szombati csaknem teltházas - mondta a fesztivál főszervezője hétfőn este az MTI-nek.