Napelemes vásárcsarnok Párizsban

Párizs legnagyobb naperőművét avatta fel Bertrand Delanoë főpolgármester: a 2000 napelemet a francia főváros északi részén fekvő 18. kerületben lévő Halle Pajol tetejére szerelték fel.

Az 1920-as években épített, a közelmúltban restaurált vásárcsarnok, amelyben az üzletek mellett ifjúsági szálloda és könyvtár is nyílik, az első pozitív energiájú építmény, amely egy sűrűn lakott város közepén áll. A napelemek, amelyeket már március végén bekapcsoltak a párizsi hálózatba, 3500 m2 – t foglalnak el. Évi 400 ezer kWh teljesítményükkel a csarnok valamennyi elektromos berendezésének fogyasztását biztosítják. A bretagne-i ArmorGreen által épített naperőmű létrehozásának költsége 1,6 millió euró volt, Párizs városa (55%) Ile-de-France tartomány (10%), valamint a SEMAEST cég (35%) finanszírozta, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Hogyan válasszak TV állványt otthonomba?

A nappali központi eleme szinte minden háztartásban a TV és az ahhoz tartozó multimédiás eszközök – a hifi, játékkonzol és még sok más elektronikai eszköz. Az otthon töltött idő egyre fontosabb és értékesebb, sőt, az otthoni munkavégzés miatt most még több időt töltünk otthon, mint valaha. Ezért is fontos, hogy a szabadidő és a hétvégék helyszíne egy rendezett és otthonos hely legyen!