Észak-Európában növekvő igény van napelemes rendszerekre

Különösen Skandináviában jellemzi az embereket környezettudatosság. Svédország például 2040-ig a szükséges árammennyiség 100 százalékát megújuló energiaforrásokból akarja fedezni és az ország nagyon jó úton is halad e cél megvalósítása felé.

A fotovoltaikus rendszereket szállító SOLARWATT folytatja a terjeszkedési stratégiája megvalósítását. A cég az Egyesült Királyságban, Írországban, Svédországban, Norvégiában, Finnországban és Dániában akar terjeszkedni, s ehhez már mindegyik államban együttműködési szerződést kötött helyi partnerekkel. Detlef Neuhaus, a SOLARWATT ügyvezetője kijelentette, hogy Észak-Európában folyamatosan nő az igény a hatékony fotovoltaikus megoldásokra.

Különösen Skandináviában jellemzi az embereket környezettudatosság. Svédország például 2040-ig a szükséges árammennyiség 100 százalékát megújuló energiaforrásokból akarja fedezni és az ország nagyon jó úton is halad e cél megvalósítása felé. Emellett az úgynevezett elektromobilitás is egyre fontosabbá válik Észak-Európában, s egyre több helyen alkalmaznak a vállalatok, az intézmények és a magánszemélyek megújuló energiát, írta a solarwatt.de. A drezdai társaság egyébként tudatosan épít a teljesen fotovoltaikus rendszerekre. Ahogy Neuhaus rámutatott, az Egyesült Királyságban, Írországban és Skandináviában nincs annyi napsütéses óra, mint Európa déli részén, ezért nagyon fontos, hogy a felszerelt fotovoltaikus rendszerek minden eleme tökéletesen meg legyen tervezve és hatékonyan együtt tudjon működni.

 

Ajánlott tartalom

Japán kutatók szinte teljesen átlátszó napelemet alkottak

Szinte láthatatlan napelemes cellát hoztak létre.