Észak-Európában növekvő igény van napelemes rendszerekre

Különösen Skandináviában jellemzi az embereket környezettudatosság. Svédország például 2040-ig a szükséges árammennyiség 100 százalékát megújuló energiaforrásokból akarja fedezni és az ország nagyon jó úton is halad e cél megvalósítása felé.

A fotovoltaikus rendszereket szállító SOLARWATT folytatja a terjeszkedési stratégiája megvalósítását. A cég az Egyesült Királyságban, Írországban, Svédországban, Norvégiában, Finnországban és Dániában akar terjeszkedni, s ehhez már mindegyik államban együttműködési szerződést kötött helyi partnerekkel. Detlef Neuhaus, a SOLARWATT ügyvezetője kijelentette, hogy Észak-Európában folyamatosan nő az igény a hatékony fotovoltaikus megoldásokra.

Különösen Skandináviában jellemzi az embereket környezettudatosság. Svédország például 2040-ig a szükséges árammennyiség 100 százalékát megújuló energiaforrásokból akarja fedezni és az ország nagyon jó úton is halad e cél megvalósítása felé. Emellett az úgynevezett elektromobilitás is egyre fontosabbá válik Észak-Európában, s egyre több helyen alkalmaznak a vállalatok, az intézmények és a magánszemélyek megújuló energiát, írta a solarwatt.de. A drezdai társaság egyébként tudatosan épít a teljesen fotovoltaikus rendszerekre. Ahogy Neuhaus rámutatott, az Egyesült Királyságban, Írországban és Skandináviában nincs annyi napsütéses óra, mint Európa déli részén, ezért nagyon fontos, hogy a felszerelt fotovoltaikus rendszerek minden eleme tökéletesen meg legyen tervezve és hatékonyan együtt tudjon működni.

 

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki családos és napelemet telepítene

Összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót az Otthonfelújítási támogatással kapcsolatban.