Napelemgyárat épít amerikában a Tesla a Panasonic-kal közösen

A Tesla a Panaonic-kal készül közösen napelemeket gyártani New Yorkban – jelentette a Reuters. A megállapodás a SolarCity megvásárlásával kapcsolatos részvényesi jóváhagyástól is függ még.

A megegyezés pénzügyi részletei nem ismertek, mindössze annnyit lehet tudni, hogy a SolarCity Buffaloban építene egy panelgyárta. A Panasonic a tervek szerint 2017-ben szeretné elkezdeni a gyártást az új üzemben, a Tesla a piaci hátteret garantálja a termékekhez. A Tesla közlése szerint a Powerwall és Powerpack termékeikkel együtt kívánják paicra vinni a Panasonic-kal közösen gyártott napelemeket. A Reuters emlékeztet, hogy Elon Musk cége a tiszta energiák területén tervezett bővítés részeként vásárolta meg a SolarCityt, amely saját közlése szerint egy új, a jelenlegieknél hatékonyabb napelemtípus gyártására készül. A japán cég szóvivője a hírügynökségnek nem kívánt részleteket elárulni, vagy kommentálni a hírt. A tesla és a panasonic már együttműködik egyébként, a japánok látják el akkumulátorral a Tesla 3-as modelljét, írja a energiainfo.hu.

Ajánlott tartalom

Hogyan teheted te is energiahatékonyabbá az otthonod?

Két nagyon erős érv is áll az energiahatékony otthon mellett. Az egyik a környezetvédelem, a másik a költséghatékonyság. Az energiapazarlás nem csak bolygónkat károsítja, de a saját pénztárcánkat sem kíméli. Így akár egy városi lakásban, akár családi házban élünk, akár most építjük ki a gépészetünket, akár egy kész helyzet előtt állva mérjük fel a lehetőségeinket, mindenképpen érdemes tennünk a hatékony energiafelhasználásért.