Napelemmel társított Honda járművek az USA-ban

Különféle fizetési konstrukciókban a Honda japán járműgyár arra szánta el magát, hogy az USA-ban forgalmazott elektromos és hibrid autóihoz napelemet is adna.

Tulajdonképpen bankként lépne fel a japán gyártó, mint a szolár eszköz finanszírozója, és a közzé tett információk szerint, már akkor lehet a cégtől pénzt igényelni, ha vásárlónak csupán szándékában áll tiszta üzemű Honda autót venni. A hírek arról is szólnak, hogy az Egyesült Államok tizennégy államában vezetik be a rendszert, és ennek a programnak a finanszírozásához a Honda járműgyár 65 millió dolláros pénzalapot bocsát rendelkezésre. A japán céggel együttműködve a SolarCity nevet viselő amerikai gyártó biztosítaná a napelemeket.

A két vállalat illetékes szakemberei a New York Times újságban közölték, hogy “integrált” megoldást keresnek a nap energiáját hasznosító eszköz és az elektromos üzemű autó között. Nyilatkozatuk nagy visszhangot váltott ki a járműgyártásban érintett cégek körében, hiszen a legtisztább megoldást szeretnék nyújtani a vevőknek a környezet megóvása érdekében. Summásan érdemes hangsúlyozni, hogy ezzel a napelemmel társított autó-kínálattal gyakorlatilag nemcsak újszerű közlekedési eszközhöz juthatnak az amerikaiak, hanem általa életmódot is válthatnak. Nem akármilyen fejlemény ez a járműgyártás történetében.

Ajánlott tartalom

Ismét elektromos buszokat tesztelnek Budapesten

Elektromos csuklós buszokat tesztelnek Budapesten, a járművekkel 7-es és a 8E busz vonalán lehet ingyenesen utazni - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a BKV Zrt. és az ArrivaBus kedden közös közleményben az MTI-t.