Napelemrendszeres korszerűsítés a BVSC Szőnyi úti uszodájánál

A létesítmény-fejlesztések újabb lépéseként egy 50 kilowattos napelemrendszerrel korszerűsítették a BVSC-Zugló Szőnyi úti uszodájának energiafelhasználását.

Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke a szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a klub számára a sportsikerek és az utánpótlás-nevelés mellett a környezettudatosság, a fenntartható egyesületi működés és a környezetvédelem is kiemelkedően fontos szempont. “A fejlesztés első lépéseként ma egy olyan 50 kilowattos napelemrendszert avatunk fel az új 25 méteres uszodaszárny tetején, amely az egyesület teljes energiaszükségletének öt százalékát tudja kiváltani” – mondta.

Az elnök hozzátette: középtávú céljuk, hogy a BVSC elektromos energiafelhasználását más épületeknél is napelemparkkal váltsák ki, majd az első sportklub legyenek Magyarországon, amely szinte kizárólag megújuló energiaforrásokat használ létesítményei működtetéséhez. Horváth Csaba, Zugló polgármestere kiemelte, évente kétezren halnak meg a fővárosban kimondottan a környezetszennyezés, a levegőben lévő szálló por miatt.

“Ezt nemcsak az autók, hanem a korszerűtlen fűtési rendszerek is okozzák. Ezért fontos, hogy a közintézményeknél és a sportegyesületeknél is olyan, fenntartható energetikai módokkal váltsuk ki a korszerűtlen rendszereket, mint például a napelemek, mert így csökkenteni tudjuk ennek a környezetszennyezési lábnyomnak a méretét” – hangoztatta a XIV. kerület polgármestere, aki szerint a szerdai esemény nemcsak a BVSC, hanem egész Zugló szempontjából is jelentős. Szatmáry Kristóf az MTI kérdésére elmondta, hogy a beruházás 25 millió forintból, TAO-forrásból valósult meg.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk hogyan válhatnak olcsóbbá a napelem telepítések

Kerítésre szerelt napelemekkel válhatnak olcsóbbá a napelem telepítések.