Napenergiába fektet a Google: az amerikai internetóriás 168 millió dollárt - 31 milliárd forintot - pumpál egy erőmű-beruházásba, amely a tervek szerint 140 ezer háztartás ellátásához elegendő energiát termel majd a nap sugaraiból.

Napenergiába fektet a Google

Napenergiába fektet a Google: az amerikai internetóriás 168 millió dollárt – 31 milliárd forintot – pumpál egy erőmű-beruházásba, amely a tervek szerint 140 ezer háztartás ellátásához elegendő energiát termel majd a nap sugaraiból.

Az erőművet a BrightSource Energy nevű kaliforniai székhelyű cég építené meg a helyi Mojave-sivatagban. A társaság már 1,6 milliárd dollárnyi hitelt is szerzett, amelyre az amerikai energiaügyi minisztérium vállalt garanciát, ezenkívül 300 millió dollárral beszállt a projektbe az NRG Energy is. A Google az utóbbi időben több alternatív energetikai tervet is finanszírozott. A cég jelentős energiafogyasztónak számít hatalmas adatközpontjai révén: ezekben működnek a keresőmotorját, valamint az email- és más online szolgáltatásait kiszolgáló számítógépek.

Ajánlott tartalom

Napelemekkel fejleszti telephelyét ez a hazai építőipari cég

Több mint 66 millió forintos beruházással 472 panelből álló napelemparkot építtet Szombathelyen a Jávor utcai telephelyén a Metál Hungária Zrt. - közölte csütörtökön az MTI-vel a könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezésével, tetőhéjalással, homlokzatburkolással, valamint komplett homlokzatburkolási rendszerek építésével foglalkozó cég.