Napenergiára vált a Pfizer, megvették az első erőművet

Ezzel a megállapodással a teljes észak-amerikai tevékenységének elektromos áram igényét képes lesz fedezni.

Heteken belül indul a 100%-os napelemes támogatás! Kérje a pályázatelőkészítés-csomagot 162.500 Ft-ért.

Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

A napenergiát a Vesper 500 MW-os Hornet Solar nevű projektje keretében fogják előállítani Texas állam nyugati részében. A Vesper Energy azt közölte, hogy a biogyógyszerészeti vállalat, a Pfizer egy 15 évre szóló virtuális energiavásárlási megállapodást (virtual power purchase agreement, VPPA) írt alá legalább 310 MW napenergiára, amivel gyakorlatilag teljes észak-amerikai tevékenységének várható elektromos áram igényét képes lesz ellátni, írja az mnnsz.hu. A napenergiát a Vesper 500 MW-os Hornet Solar nevű projektjében fogják előállítani Texas állam nyugati részében, ez az üzem 2023 végére éri majd el a teljes működőképesség állapotát. A projekthez meg nem nevezett gyártó napelem paneleit használják fel és egytengelyes napkövető rendszert fognak beépíteni. A Hornet Solar az Oncor Electric átviteli rendszeréhez az ERCOT-on, Texas átviteli hálózatán keresztül fog csatlakozni. A Dallas közeli székhelyű Vesper Energy fejlesztője, tulajdonosa és üzemeltetője erőművi nagyságrendű megújuló energiát előállító és termelő rendszereknek. Az Egyesült Államokon belül a cég már több mint 680 MW-nak megfelelő szolár projektet helyezett kereskedelmi forgalomba, és a fejlesztés szakaszában tart egy 3 GW-os szolár és egy 2,5 GWh energiatároló egysége.

A Vesper Energy 2015-ben Lendlease Energy Development néven indult útjára, a Vesper Energy nevet 2020-ban vette fel, miután a Magnetar Capital a vezetőség partnerévé nem vált a vállalat megszerzése érdekében. 2020 novemberében véglegesített egy akkreditív eszközt a Macquarie Csoporttal, amelynek értéke akár a 100 millió amerikai dollárt is elérte. A vállalat azt közölte, hogy az eszközt a PJM-hez, a CAISO-hoz és az ERCOT-hoz hasonló energiaátviteli hálózatokkal megkötött energiavásárlási megállapodásokra és összekapcsolódási megállapodásokra vonatkozó értékpapírok kibocsátására fogja fordítani. Júniusban a vállalat megemelte az akkreditív eszköz értékét 140 millió amerikai dollárra. Az eszközhöz csatlakozott két másik bank, a Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale és a ICBC Standard Bank Plc.

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit