Napenergiás billentyűzet a Logitech-től

A Logitech, a világ vezető számítógépes kellékeket gyártó cége végre előrukkolt egy környezetbarát kiegészítővel is, melynek elsősorban az iPad tulajdonosok örülhetnek.

A svájci cég új kütyüje egy különleges iPad tartóval egybeépített billentyűzet, melyhez Bluetooth kapcsolat útján tud csatlakozni a táblagép. Az eszköz napenergiával, illetve a környező fénnyel töltődik fel, a hátulján lévő napelem panel segítségével, így sem kuszálódó vezetékekkel, sem konnektor kereséssel, sem áramszámla emelkedésével nem jár. A Logitech szóvivője szerint, hogyha a kiegészítő akkumulátora teljesen feltöltődik benti avagy kinti fényforrásokkal, közel két évnyi zavartalan használatot (azaz minden nap kb. 2 órát) is kibír. Az új iPad tartó még fél kilogrammos sincs, és elegáns fekete, bőr dombornyomott kiadásban kapható. A tervezők a külalak kigondolásakor nem feledkeztek meg az iPad hangszóróinak elhelyezéséről, illetve a stabil tartásról sem. A kiegészítővel beállítható, hogy milyen szögben helyezkedjen el a táblagép, és automatikus be- és kikapcsoló rendszerrel is rendelkezik, mely által lecsukáskor az iPad alvó állapotba kerül, felnyitáskor pedig visszakapcsol. Az eszköz egyetlen bökkenője talán az lehet, hogy még összecsukott állapotban sem biztosít túl nagy védelmet az iPad számára. Azonban kétségtelenül nagyszerű hír, hogy egy ilyen nagy márka is környezettudatos fejlesztésekbe fogott.

logitech

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.