Napenergiával kombinált passzívház Londonban

Természetes alapanyagok, kézi kivitelezés, alapos, körültekintő munkálatok. Ez jellemzi azt a London külvárosában megépített lakóotthont, amely a Flint ház nevet kapta.

A megrendelő ügyfelek azzal a kéréssel fordultak a Nick Willson építész irodához, hogy számukra olyan energiatakarékos otthont tervezzenek, amely alig-alig tartalmaz modern építészeti elemeket. Kérésüknek eleget téve, az építészek kerülve a manapság divatos minimalista küllemet, a természet színes, gazdag palettáját részesítették előnyben a tervezéskor.

Ez az építészeti megjelenés az öko otthon jegyében született. Ennek az formatervezett háznak az egyediségét, különlegességét a következő kivitelezési megoldások adják: napenergiával kombinált passzív ház jelleg, fenntarthatóan kitermelt fa alapanyag, zöld tetős garázs, kíváló hőszigetelés. Jóllehet előregyártott fa szerkezetet kapott az épület, ámde ezután itt mindent  kézi erővel hoztak létre az egyedi igények, a funkcionalitás és az energiahatékonyság maximális figyelembe vételével. A fűtést a tetőn elhelyezett szolár panelek biztosítják, a természetes fény az óriásira tervezett ablakokon jut be az épületbe. A tervezők szándéka érvényesül a természetes szellőzés kialakításával, valamint az összegyűjtött esővíz hasznosításával.

forrás: alternativenergia.hu

-

-

-

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.

Nincs hozzászólás

  1. 2010-ben épült 600.000 font az ára a mai árfolyamon átszámolva 215,000,000.Ft
    Spórolás?