Napenergiával működő alakváltó robot

Új transformer érkezett a városba, úgyhogy kösd föl a gatyád Optimus! A Dulaney Solar-os srácok a hagyományos transformer koncepciót alapul véve, készítettek egy napelemmel felszerelt játékrobotot. A motor, ami működteti napenergiát használ.

A Maryland központú cég napelemmel működő lámpákra volt specializálódva, de most úgy döntöttek, hogy meghódítják a játékpiacot is az általuk „nevelő játékok”-nak nevezett termékekkel. A gyerekek imádják a játékokat, a kisfiúk pedig odavannak a robotokért, és a transformerekért. Dulaney koncepciója egyszerű, és találékony: Tantísuk meg a gyerekeknek már fiatal korban, hogy a napelemek igenis hasznosak és alkalmazhatóak egy játékban is. Láthattunk már hasonló próbálkozásokat az újrahasznosított anyagokból álló játékoknál, és szélenergiával működő szerkenytűknél. A robot már összerakott állapotban érkezik, de vannak hozzá különböző készletek, amikkel 12 féle alakúvá tudjuk változtatni, például helikopterré vagy buldozerré. A játék a napon töltődik fel, az összegyűjtött energia pedig kicsi motorokat lát el amik mozgatják a helikopter propellereit.. Dulaney 10 éves kortól ajánlja a játékot, de nem lennénk meglepődve, ha néhány felnőtt gyereknek is felkeltené az érdeklődését. Jelen!

robot

Ajánlott tartalom

Bevizsgálták a LED-lámpákat, mutatjuk az eredményeket

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált műszaki laboratóriuma tízféle LED-lámpa kezdeti fényáramát vizsgálta, ebből kiderült, hogy az árucikkek mindegyike eleget tett a fényáramra előírt követelményeknek, és megfelelt a csomagoláson feltüntetett paramétereknek.