Napenergiával működő töltő autókba és a repülő ablakába is

Képzeljük csak el a szituációt: ülünk az autónkban munkába menet, aztán lemerül a telefonunk, és nincs a közelben konnektor vagy más energiaforrás.

Mit csináljon ilyenkor egy környezettudatos ember, aki nem akarja a cigaretta gyújtót használni, vagy nincs is olyan az autójában? Aggodalomra semmi ok, ugyanis annyit kell csak tennünk, hogy beszerzünk egy napenergiával működő töltőt, melyet a szélvédőre kell erősíteni. Ezek után a töltő magába szívja a napsugarakat és feltölti akármelyik elektronikus kütyünket környezetbarát módon. A Quirky tervezte a Ray névre hallgató töltő egy erős tapadó résszel és egy támasztólábbal van ellátva, mely segítségével beállíthatjuk a legoptimálisabb szögbe. Ráadásul annyi energiát tud elraktározni, mely egy átlagos telefon teljes feltöltéséhez elég. A töltő egy USB csatlakozóval is el van látva, mely segítségével szinte bármilyen kütyüt fel tud tölteni, és egy LED jelzi a töltési folyamatot. Természetesen az eszközt nem csak az autókban lehet használni. Repülőn, vagy akár otthon is segítségünkre lehet.

ray

ray

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.