Naperőműparkot épít az Elmib Bulgáriában

Naperőműparkot épít az Elmib bulgáriai leányvállalata, a 30 millió eurós beruházásról az Elmib Bulgaria AD a napokban állapodott meg Sungurlare város önkormányzatával – írta keddi számában a Világgazdaság Reicher Péter, az Elmib Innovatív Energetikai Zrt. elnökének szavaira hivatkozva.

A 15 megawatt kapacitású létesítmény várhatóan másfél év alatt készül el. A projekttel kihasználják majd, hogy a beruházás helyszínén, a bulgáriai borvidék központjában és egyben a bolgár tengerparthoz közeli területen az év egészében nagy a napsütéses órák száma. A teljesen megújuló forrásból, környezetterhelés nélkül, innovatív technológiával előállított áramot az országos hálózatba táplálják. Ezáltal 11.400 tonna szén-dioxid-kibocsátást takarítanak meg, vagyis ilyen mértékű levegőszennyeződést okozó fosszilis energia-termelést váltanak ki a napenergiával.

Ajánlott tartalom

Energiatanúsítvány: kell vagy nem kell?

Ingatlan értékesítésekor vagy bérbeadásakor a tulajdonosnak sok esetben rendelkeznie kell energiatanúsítvánnyal. Kivételek persze mindig akadnak. Írásunkból kiderül, mely esetben szükséges beszereznünk. Ahogy az is, mit tehetünk ingatlanunk kedvezőbb besorolása érdekében.