Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Naperőműparkot épít az Elmib Bulgáriában
Tudj meg többet: Napenergia

Naperőműparkot épít az Elmib Bulgáriában

Naperőműparkot épít az Elmib bulgáriai leányvállalata, a 30 millió eurós beruházásról az Elmib Bulgaria AD a napokban állapodott meg Sungurlare város önkormányzatával – írta keddi számában a Világgazdaság Reicher Péter, az Elmib Innovatív Energetikai Zrt. elnökének szavaira hivatkozva.

A 15 megawatt kapacitású létesítmény várhatóan másfél év alatt készül el. A projekttel kihasználják majd, hogy a beruházás helyszínén, a bulgáriai borvidék központjában és egyben a bolgár tengerparthoz közeli területen az év egészében nagy a napsütéses órák száma. A teljesen megújuló forrásból, környezetterhelés nélkül, innovatív technológiával előállított áramot az országos hálózatba táplálják. Ezáltal 11.400 tonna szén-dioxid-kibocsátást takarítanak meg, vagyis ilyen mértékű levegőszennyeződést okozó fosszilis energia-termelést váltanak ki a napenergiával.

Ajánlott tartalom

Épületfelújítás: kezdjük a falnál. Kiszámoltuk!

Ha épületfelújítással szeretnénk energiatakarékossá tenni otthonunkat, először is át kell gondoljuk, mely épületszerkezetek korszerűsítésével juthatunk a kívánt eredményhez.