Naperőművet terveznek Bábolnán

Bábolnán egy megawatt teljesítményű naperőművet tervez a BIL-park Kft. – erről tájékoztatta a város képviselő-testületének tagjait a polgármester.

Horváth Klára a társaság levelének ismertetése során elmondta, hogy a BIL-Park a birtokában lévő 240 hektárból 200 hektárt elad, a maradék negyven hektár egy részén tervezi a naperőművet, amelyre már a szakhatósági engedélyeket beadta. A polgármesteri hivatal információs tábláján kifüggesztett dokumentum szerint két magánszemély Farkas Sándor és Bujáki Gábor arról tájékoztatja az önkormányzatot, hogy a birtokában lévő közel 200 hektárt 240 millió forintért értékesíti. A föld annak a 240 hektárnak a része, amelyet mely a BIL-park kezel, és amelyet korábban 227 millió forintért vettek meg az államtól a magánszemélyek.
A tájékoztató adatai szerint a szántóként értékesíteni kívánt földre összesen közel öt milliárd forint jelzálog van bejegyezve, ebből három milliárd forint a BIL-park Kft-é.

Ajánlott tartalom

Hogyan teheted te is energiahatékonyabbá az otthonod?

Két nagyon erős érv is áll az energiahatékony otthon mellett. Az egyik a környezetvédelem, a másik a költséghatékonyság. Az energiapazarlás nem csak bolygónkat károsítja, de a saját pénztárcánkat sem kíméli. Így akár egy városi lakásban, akár családi házban élünk, akár most építjük ki a gépészetünket, akár egy kész helyzet előtt állva mérjük fel a lehetőségeinket, mindenképpen érdemes tennünk a hatékony energiafelhasználásért.