Napi kétmilliárd sms-t küldtek 2009-ben Kínában

Tavaly összesen több mint 784 milliárd sms-t küldtek a kínaiak, ami napi átlagban 2,1 milliárd üzenetet jelent – közölte az informatikai tárca adataira hivatkozva a Beijing Times című lap a hétvégén.

Éves összehasonlításban a hordozható, de a vezetékes telefonokhoz kapcsolt úgynevezett hsziao ling tong (xiao ling tong) hálózathoz tartozó készülékekről küldött sms-ek száma több mint 45 százalékkal, közel 13 milliárdra csökkent. Ennek oka az, hogy e “személyes kézi beszélők” használata jelentősen visszaesett.
A mobiltelefonokról leadott sms-üzenetek száma 2009-ben ugyanakkor 10,2 százalékkal nőtt és éves viszonylatban és meghaladta a 771 milliárdot.
A jelentés kitér arra is, hogy a mobiltelefonokról küldött szöveges üzenetek 86 százaléka a China Mobile – Kína legnagyobb szolgáltatójának – előfizetőitől származott.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.