Napkollektor négy intézményben Tatabányán

Napkollektort kap négy városi intézmény Tatabánya-Felsőgallán. Nyolc millió forintot nyert pályázaton az önkormányzat. Így olyan intézményekben, ahol most gázzal fűtenek kisebb lesz a környezetszennyezés. A Sportcentrumban, a Széchenyi István Általános iskolában, a Kertvárosi Óvodában és a Német Nemzetiségi Óvodában szerelik fel az új napkollektorokat.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Környezet és Energia Operatív Program keretében pályázatot írt ki „Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” címmel, melyre Tatabánya Megyei Jogú Város több intézményével is pályázatot nyújtott be. Ennek megvalósulásáról tartott sajtótájékoztatót Schmidt Csaba polgármester a beruházás egyik helyszínén, a Széchenyi István Általános Iskolában, írja az o2hir.hu.

Ajánlott tartalom

Mérséklődtek az európai földgázárak, radikálisan csökkent a hazai fogyasztás októberben

Az enyhe októberi időjárás és az ipari kereslet csökkenése mellett telítődtek az uniós tárolók, amelynek eredményeként mérséklődtek az európai fölgáz termékárak, a hazai felhasználás októberben az előző évihez képest 41 százalékkal csökkent - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) októberi földgázpiaci riportja alapján szerdán az MTI-vel.