Napkollektorokat kap a harsányi iskola

Megkezdődött a harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Óvoda újabb nagyszabású fejlesztése, felújítása, az épületegyüttesre napkollektorokat is szerelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település önkormányzata 2011-ben 56 millió forintból újította fel az oktatási intézmény belsejét, ezt az idén több mint 100 millió forintos energetikai korszerűsítés követi – mondta Szabó Gergely polgármester. A beruházásnak köszönhetően kicserélik az iskola, az óvoda és a tornaterem ajtajait, ablakait, megújul az épületegyüttes szigetelése, és kiépül egy zöldenergián alapuló fűtésrendszer, napkollektor beépítésével. A tervek szerint a szeptemberi tanévkezdésre befejeződő beruházásra 85 millió forintot nyert uniós pályázaton a település, amelynek iskolája az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium döntése alapján elnyerte a hazai közoktatásban a fenntarthatóságért adható legmagasabb állami elismerést, az Ökoiskola címet.

Ajánlott tartalom

Pályázat segíti növelni a hazai energiatároló kapacitást

A jövő a zöldenergiáé. A kormány a futó programokban összesen 200 milliárd forinttal ösztönzi a családokat és cégeket a zöldenergia termelésére és tárolására - hívta fel a figyelmet csütörtökön kiadott közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).