Napkollektoros rendszer a győri uszodában

A medencevíz fűtését és melegen tartását segíti a 60 négyzetméteres napkollektoros rendszer, amely a számítások szerint 7-8 év alatt megtérül.

Kedden megnyílt a felújított győri uszoda, amely a közelmúltban elhunyt legendás öttusa mesteredző, Magyar Vilmos nevét vette fel. A munkálatok során megújult az egykori GYÁÉV-uszoda épületének homlokzata, a földszinten kicserélték a nyílászárókat, álmennyezetet alakítottak ki, felújították a szolgáltató egységek tereit. A főbejárattal szemben lévő pénztár eltűnt, helyén a névadó Magyar Vilmos emléktáblája köszönti a vendégeket. A papíralapú jegyeket kis karórák váltották fel, amelyeket a belépőkapuhoz érintve mindenki csak oda léphet be, ahová jegyet váltott – jelezte korábban az önkormányzat.

 
Emellett megújult az épület szellőzőrendszere, a földszinten működő berendezéseket pedig korszerűbbekre és “árvízbiztosra” cserélték, az érzékenyebb elektronikus eszközöket pedig az emeletre helyezték át. (Árvíz esetén ez a rész szinte mindig víz alá kerül.)  Az uszoda tetejére 60 négyzetméternyi napkollektor került, ami segíti a medencevíz fűtését, illetve melegen tartását. Ezzel a megoldással az épületben évente 5-6000 köbméter földgázt lehet megtakarítani, így a napkollektoros berendezés költsége a számítások szerint 7-8 év alatt megtérül – közölték korábban, jelezve: a felújítás mintegy 150 millió forintos költségének legnagyobb részét a technológia korszerűsítésre fordították.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.