Násznépkorlátozással az ételpazarlás ellen?

Násznépkorlátozást fontolgat az indiai kormány, hogy fékezze az ételpazarlást a lakodalmakon.

Indiában az esküvők híresek a túlkapásokról, általában több száz fős a násznép, de akadnak több ezer fős menyegzők is. Az indiai élelmezésügyi minisztérium számításai szerint az ország összes gabonájának és zöldségféléinek 15 százaléka megy veszendőbe lakodalmakon és más társasági rendezvényeken. Mindezért a kormány fontolóra vette, hogy ismét bevezeti azt a vendégszám-korlátozó rendelkezést, amely fél évszázada született élelemszűke okán.
“Jelenleg nincs hiány élelmiszerben, de a pazarlás tetemes. Hiszünk benne, hogy sikerül ennivalót megőrizni a rászorulók számára azzal, hogy korlátozzuk a fényűző eseményeken a pocsékolást” – mondta K. V. Thomas indiai élelmezésügyi miniszter.

Ajánlott tartalom

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben - közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.