Néhány helyen veszélyes volt a levegő az országban

Többfelé javult a levegő minősége, de így is sok helyen magas a légszennyezettség a szállópor-tartalom miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnapi adatai szerint.

Előző nap néhány helyen még veszélyes, négy településen egészségtelen volt a levegő. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap a Facebook-oldalán közölte: Debrecenben és Nyíregyházán egészségtelen a levegő. További tizennégy településen – Budapest, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Kecskemét, Miskolc, Oszlár, Putnok, Sajószentpéter, Salgótarján, Százhalombatta, Szeged, Szolnok, Tököl, Vác – kifogásolt a levegőminőség. A szálló por elsődleges forrása a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása, az avar és kerti hulladék égetése, illetve a közlekedés. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a jó idő ellenére nem javasolja az egészségtelen levegőminőséggel jellemezhető településeken a kültéri fizikai munkavégzést, sportolást a gyermekek, az idősek és a légúti, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.