Nem adom fel – lakóotthon tervezési ötletpályázat

A BME Épületszerkezettani Tanszéke, a Nem Adom Fel alapítvány és a Magyar Passzívház Szövetség országos lakóotthon tervezési ötletpályázatot hirdet nappali tagozatos építész hallgatók számára.

Az ötletpályázat témája: egy kb. 350-400 m2 alapterületű, sérültenek kialakítandó passzívház lakóotthon, amely főleg állandó bentlakásra, de ideiglenes beköltözésre is alkalmas 8 lakóegységet, kiszolgáló helységeket és közösségi tereket tartalmaz. A lakóotthonhoz tartozik egy üzlet vagy kiállító helység, amely az otthonban lakó sérült embereknek nyújt munkalehetőséget. Tervezési helyszín: a Budapest, III. kerület Ezüsthegy utca 2 szám alatt található saroktelek, amelyen jelenleg egy régi raktárépület található.

A pályázat lefolyása:
• Az ötletpályázat megnyitása: 2011, február 22., kedd, 15:00, K ép. 314
terem (pályázat bemutató előadásai, előzetes regisztráció a pályzaton való
részvételre; további infok a későbbiekben az Épületszerkezeti tanszékenen
kifüggesztve)
• Szervezett, telken belüli helyszíni bejárás – február 22.-én bejelentett
időpontban
• Akadálymentesítési előadás, lakóotthon példák bemutatása: 9. hét
(további infok későbbiekben az épszerk tanszéken kifüggesztve)
• Passzívház tervezéséi előadás: 10. hét (további infok későbbiekben az
épszerk tanszéken kifüggesztve)
• PHPP energetikai számítás előadás: 11. hét(további infok későbbiekben az
épszerk tanszéken kifüggesztve)
• Az ötletpályázat beadása: 2011, március 28., hétfő, 10:00,
Épületszerkezettani tanszék
• Az ötletpályázat eredményhírdetése: 2011, április 5., Construma
építőipari kiállítás
A pályázat összdíjazása: 300.000, HUF

A pályázat aktuális információi: a www.nemadomfel.hu-n lehetőség nyílik a pályázat részleteinek letöltésére, illetve a pályázat alatt felmerülő kérdésekre (sérültek, pályázatkiírók, szakemberek felé) is itt lehet választ kapni interaktív módon. FONTOS! A pályázat során megtartott előadásokon érdemes és szükséges részt venni, mert az ott elhangzó koncentrált ismeretanyag a tervezés során elengedhetetlen az eredményes pályázathoz. Reméljük, hogy minél többen részt vesznek az ötletpályázaton és friss ötleteikkel segítenek megálmodni az első magyar passzívház lakóotthont sérültek számára. Minden hasznos ötlet, minden jó gondolat, minden pályázat segítség lehet ezeknek a sérült embereknek! Fogjunk össze! Eredményes és jó munkát kiván!

Az Épületszerkezettan taszék, A „Nem adom fel” alapítvány és a MAPASZ csapata

Ajánlott tartalom

Szigorítottak az állatvédelmi szabályokon

Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását.