Nem lehet csónakkikötő a fenékpusztai Balaton-parton

A Balaton fenékpusztai partszakaszán kialakított csónakkikötő eltávolítására kötelezte jogerős határozatában a közép-dunántúli zöldhatóság a Fenékpusztai Amur Horgászegyesületet – írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

A horgászegyesület az elmúlt év elején medertisztítási munkákat végzett, majd csónaktárolásra használt vízi állásokat alakított ki a fenékpusztai Balaton-parton. A felügyelőség úgy ítélte meg, hogy engedély nélkül létesítettek csónaklekötőhelyeket. A part és a meder a Natura 2000 élőhelyvédelmi program részeként védett természeti terület, a nádas pedig külön is védettnek számít. A zöldhatóság jogerős határozatában ezen a partszakaszon megtiltotta a vízi járművek tárolását és a további kotrási munkálatokat. Az engedély nélkül épült csónakkikötőket a horgászegyesületnek július 31-ig kell eltávolítania, amit a zöldhatóság munkatársai ellenőriznek – olvasható a lapban.

Ajánlott tartalom

19 kamionnyi hulladékot szállítottak el a Pilisi Parkerdőből

A Pilisi Parkerdő több mint 1600 köbméter, azaz 19 kamionnak megfelelő mennyiségű hulladékot szállított el a Nagykovácsi, Budapest X. és XVII. kerülete térségében lévő erdőkből a tavaly ősszel elindult Tisztítsuk meg az országot! program keretében - közölte a parkerdő az MTI-vel pénteken.