Nem lesz 2011-ben elektromos autó futam

Úgy látszik probléma van az elektromos autók versenyeztetésével. Az első elektromos autóverseny sorozat a világon az EV Cup volt, mely elhalasztotta a 2011-es szezon megnyitóját, mert nem tudták az autókat időre felkészíteni.

“A biztonsági előírások betartása, és az autók felkészítése annyi időt emésztett fel, hogy nem volt időnk rendes tesztelésre” – mondta Sylvian Fillippi, az EV Cup-tól. Akkor most mi lesz? Úgy fest 2011-ben már nem indul el a versenysorozat. Reményeink szerint 2012-ben már lesznek versenyek. “Csúszott az autók elkészítése, melyeket a versenyeken használtunk volna, ezért sajnos 2011-ben nem tudunk versenyt szervezni. Terveztük versenyt a Mazda Raceway Laguna Seca-n november 26-án, és december 17-én Los Angelesben, az Auto Club Speedway-en. “ – olvasható az EV Cup hivatalos Facebook oldalán.

elektromos autó

Ajánlott tartalom

Az elvadult disznók okozta éves szén-dioxid-kibocsátás 1,1 millió autóéval is felérhet

A világszerte élő elvadult házi sertések számlájára évente annyi szén-dioxid kibocsátása írható, amennyi 1,1 millió autó emissziójával érhet fel - állapította meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport.