Nem történt újabb gátszakadás Kolontárnál

Újabb gátszakadás történt Kolontárnál kedd délelőtt szólt a hír. A cég az index.hu oldalhoz eljuttatott közleményében határozottan cáfolja, hogy újabb gátszakadás történt volna. Időközben a katasztrófavédelem is cáfolta az újabb gátszakadást.

Nem történt újabb gátszakadás, közölte immár határozottan a katasztrófavédelem. A Kolontáron elterjedt rémhír nyomán 50-100 ember menekült a templom körüli dombra. A pánikban egy nő rosszul lett, a mentők most élesztik újra.
Illés Zoltán szerint négy halott van
“Négyen haltak meg az iszapömlés következtében” – nyilatkozta az MTI-nek Kolontáron Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár. Állítása szerint a negyedik áldozat egy egyéves gyermek, az éjszaka megtalált harmadik áldozat, egy hároméves gyermek testvére. Korábban Kolontár polgármestere azt nyilatkozta, hogy a negyedik áldozat egy három hónapos gyermek, ezt később a katasztrófavédelem félreértésnek minősítette, a hatóságok csak három halálos áldozat tényét erősítették meg.

Ajánlott tartalom

A magyarországi hegyi patakok felét ideiglenes kiszáradás veszélyezteti

A magyarországi hegyi patakok felét veszélyezteti az ideiglenes kiszáradás a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont (HUN-REN ÖK) vizsgálata szerint.