Német igen a hidrogénautókra

Miután Berlin visszalépett az elektromos autókkal kapcsolatos 2020-as célkitűzésétől (a német kormány egymillió e-kocsival számolt), úgy tűnik, hogy a hidrogén adhat új esélyt a német fenntartható közlekedésnek. (Aiolus News)

Peter Ramsauer szövetségi közlekedési miniszter közös szándéknyilatkozatot tett közzé a Daimlerrel, a Lindével, az Air Products-szal, az Air Liquid-del, valamint a Totallal egy hidrogéntöltő állomás-hálózat létrehozására. Jelenleg Németországban mindössze 14 ilyen töltő állomás létezik. 2015-re a számot 50-re fejlesztenék fel, 40 millió eurós költségvetéssel. A tervek szerint elsősorban a nagyvárosokra koncentrálnák ezeket, továbbá olyan „folyosókat” építenének ki Münchentől Hamburgig, Potsdamtól Aaachenig, amelyekkel gyakorlatilag az országban létrejönne egyfajta hidrogén-hálózat.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.