Népszerűsítsd a kerékpározást és díjazzák

A Holland Nagykövetség és a Magyar Kerékpárosklub közös rajz-, fotó- és videópályázatot hirdet a kerékpározás népszerűsítésére.

A Holland Nagykövetség és a Magyar Kerékpárosklub közös pályázatának célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a kerékpározást, mint fenntartható közlekedési módot. A szeptember 1-ig tartó pályázatra olyan alkotásokat várnak, melyek bemutatják, hogy a 10-14 éves és a 15-19 éves korosztály hogyan képzeli el az ideális kerékpárosbarát lakókörnyezetét. A beérkezett rajzok, fotók és videók készítői értékes ajándékokért versenghetnek, a pályázat fődíja 2 darab, 2 fő részére szóló amszterdami hétvége. Az 5 tagú szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat az Európa Pontban szeptember 19-én nyíló kiállítás keretében mutatják be a szervezők.

 
A kerékpár a leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési eszköz. A pályázóknak rajz, fotó, vagy videó formájában azt kell bemutatniuk, hogy hogyan képzelik el kerékpárosbarát otthonukat, lakókörnyezetüket, milyen kreatív megoldásokat alkalmaznának, hogyan alakítanák át azt úgy, hogy minél jobb legyen ott kerékpározni. A munkák eredetisége és kreativitása mellett a kivitelezés minősége is fontos szerepet kap az értékelésnél.
A pályázat részletei:

 

• A pályázat időtartama: 2011. június 29. – 2011. szeptember 1.
• Pályázhatnak: 10-19 éves fiatalok, két kategóriában: 10-14 és 15-19 év.

 

• Nyeremények:
o 2 db amszterdami hétvége 2 fő részére a KLM és a Holland Nagykövetség felajánlásával,
o 2 db 100.000 Ft értékű kerékpár vásárlási utalvány az ING jóvoltából,
o 2 db 50.000 Ft-os vásárlási utalvány az InterSporttól.
• Részletes feltételek: http://kerekparosklub.hu/kepzeldel

Ajánlott tartalom

Egy fa adhatja a műanyag alternatíváját

A taraguminak számos kimagasló tulajdonsága van, többek között csomagolásokban hasznosíthatnák.