Nevetséges módban gyorsul a Tesla

A januárban megjelent Őrült mód (Insane mode) elképesztő gyorsulást tett lehetővé a Tesla Model S szedánban, és az amerikai gyártó most újabb tuningcsomagot dobott piacra.

A héten bemutatott Nevetséges mód (Ludicrous mode) négy tizedmásodpercet javít a gyorsuláson, és a elektromos luxusautó frissített P90D típusa már 2,8 másodperc alatt gyorsul nulláról 60 mérföld per órára.

Ez kicsit kevesebb, mint 100 km/óra. A januári P85D típusjelű modell 3,2 másodperc alatt vette fel ezt a tempót. A tuning elég drága mulatság: a Model S P85D alapárán felül még 13 000 dollárt, azaz körülbelül 3,7 millió forintot kell érte kifizetni. Ezért cserébe egy 90 kWh-ás akkut is kapunk az eredeti 85 kWh helyett, és olyan beállításokat, amikkel kimaxolhatjuk az elektromos szuperautót.

Érdemes tudni, hogy ezzel a tuninggal a Tesla már egy lapon említhető a Porsche 911 Turbo S autóval, aminek a 2015-ös változata 2,6 másodpercen teljesítni a 0-60 mérföld per órás gyorsulást.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Gazdára találtak az első elektromos járművek a vállalati pályázaton

Megszülettek az első támogatói döntések a kormány februárban megnyitott programjában. Az eddigi nyertes pályázatok alapján 191 vállalkozás kap több mint 849 millió forint támogatást 218 új elektromos gépkocsi megvásárlásához - tájékoztatta az MTI-t szerdán az Energiaügyi Minisztérium (EM).