New York városa minden kocsiját elektromosra cseréli

Elektromosra cseréli benzinnel és dízelmotorral működő gépkocsiparkját New York városa.

Bill de Blasio polgármesternek a párizsi klímacsúcshoz időzített bejelentése szerint a következő tíz évben kétezer járművet cserél le a város, így New York autóflottája lesz a “legtisztább” az államokban, sőt talán az egész világon. A NYC Clean Feet nevű programmal 2025-ig felére csökkentik a kommunális járműflotta károsanyag-kibocsátását, 2035-ig pedig 80 százalékkal mérsékelik azt. Az átállással évente 9,4 millió literrel csökken az üzemanyag-felhasználás.

A rendőrség és a tűzoltóság számára egyelőre az elektromos autók nem alkalmasak. A The New York Times napilap szerdai száma szerint a gépkocsipark cseréjéhez a következő tíz évben 50-80 millió dolláros befektetésre van szükség, hogy töltőállomásokat is kialakítsanak a járművek számára. A polgármester szerint a városok diktálják a klímaváltozás elleni harc iramát. De Blasio áprilisban már bemutatott egy tervet, amely 2050-ig 80 százalékkal csökkentené New York károsanyag-kibocsátásának mértékét a 2005-ös adatokhoz képest.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.