Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Nincs rezsiköltség a magyar dombházban
Tudj meg többet: Napenergia

Nincs rezsiköltség a magyar dombházban

Nem mindennapi látványt nyújt a zöld tetővel rendelkező dombház.

“Egy kicsit újragondoltuk a hobbitházat, ezért földszintes, kör alakú ház mellett döntöttünk, zöldtető kialakításával. Fontos volt számunkra, hogy világos, jól szigetelt, ideális beosztású házat építsünk. A kivitelezés során többségében természetes anyagokat használtunk. Minden helységben van ablak, fénycsatorna. Fűtésünket, mely padlófűtés, levegő-hőszivattyúval oldottuk meg, a használati meleg vizet is így állítjuk elő.

Kiegészítő fűtésnek a ház közepére egy szép cserépkályhát építtettünk. A friss levegőről hővisszanyerős szellőztető berendezés gondoskodik. A belső hőmérséklet egész évben 22 – 24 °C fok között mozog, páratartalom 45 – 55 % között van. A házban szűrt kútvizet használunk, a szennyvizet bioemésztőnkben baktériumok bontják le, amit aztán a kertben a növények felhasználnak”, mondta Németh Csaba a ház tulajdonosa.

“A napelemeknek köszönhetően nincs rezsink. A kertben lévő tó nem csak dísz, nyáron fürdésre, télen, ha befagy korcsolyázásra használjuk. Tavunkban is baktériumok gondoskodnak a jó vízminőségről. Jó időben a nyári konyhában főzünk, így bent a házban nincs ételszag. Kertünket három részre osztottuk, a díszkert mellett gyümölcsfás területet alakítottunk ki kiemelt zöldségágyásokkal és egy ritkán kaszált vadvirágos méhlegelővel. Próbálunk elmenni az önellátás felé, ezért már vannak tyúkjaink, most építjük a fürjeknek és a nyulaknak a házat”, zárta beszámolóját Csaba.

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)

Ajánlott tartalom

Hogyan végezzük el helyesen a tető és a beépített tetőtér hőszigetelését?

Ha a tetőteret lakótérként kívánjuk használni, akkor a tető megfelelő szigetelése rendkívül fontos. A jó hőszigetelésnek köszönhetően télen melegebb lesz, nyáron hűvösebb.