Nő a benzin ára, csökken a gázolajé

Négy forinttal emelkedik a benzin ára a hazai töltőállomásokon, a gázolajé viszont két forinttal csökken szerdától. Így a benzin országos átlagos ára ismét 400 forint fölé kerül, várhatóan 404 forint lesz, a gázolaj literenkénti átlagára viszont 414-re csökken.

Egy hete a benzin ára kettő, a gázolajé hat forinttal csökkent. A forint árfolyama érdemben nem változott a múlt héten, azonban a finomított termékek – a benzin és a gázolaj – tőzsdei jegyzésára igen: a benziné 0,5 százalékkal nőtt, a gázolajé viszont 1,3 százalékkal csökkent, írja a holtankoljak.hu. Ezek a tényezők állhatnak a szerdai árváltozás hátterében. A benzin ára idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forint volt.  A töltőállomások árai között akár 30 forintos eltérés is tapasztalható.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.