Nő a megújulóenergetikában való foglalkoztatottak száma Amerikában

Az Egyesült Államokban 25 százalékkal nőtt a napenergia iparágában dolgozók száma 2016-ban, a szélenergia ágazatban pedig szintén növekedés volt tapasztalható, 32 százalékkal nőtt az alkalmazottak száma, derült ki a nemzet energiaügyi hivatalának jelentéséből.

Az Egyesült Államokban 25 százalékkal nőtt a napenergia iparágában dolgozók száma 2016-ban, a szélenergia ágazatban pedig szintén növekedés volt tapasztalható, 32 százalékkal nőtt az alkalmazottak száma, derült ki a nemzet energiaügyi hivatalának jelentéséből. A napenergia felhasználására egyre többet költő országban található 6, a világ legnagyobb napelemes farmjai közül. Az DoE (Amerikai Energiaügyi Hivatal) pénteken kiadott jelentése szerint jelenleg 374 ezer főt foglalkoztatnak a napenergiát hasznosító iparág vállalatai. A napenergia iparának fejlődése az új technológiáknak és az egyre olcsóbb létesítési- és üzemeltetési költségeinek köszönhető. A fotovoltaikus energiatermelés (373807 dolgozó) iparága mára négyszer annyi embert foglalkoztat, mint a szénerőművek (86035 dolgozó). Az Egyesült Államokban Texas és Kalifornia államok igénylik a legtöbb munkaerőt a megújulóenergetikában. A szolár iparág dolgozóinak 41 százaléka dolgozik Kaliforniában, Texas pedig a szélerőművek alkalmazottjainak 24 százalékáért felel. Az Amerikai Szélenergia Hivatal (AWEA) véleménye szerint az szélenergia iparában dolgozók száma rohamos növekedés elé néz, ugyanis a vízparti erőmű-kapacitások növekedése várható, írja a smartinvest.hu.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.