NOE: a nagycsaládosoknak igényelni kell a gázárkedvezményt

Külön kell igényelni a nagycsaládosoknak járó gázárkedvezményt, ez nem jár nekik automatikusan – hangsúlyozta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Kardosné Gyurkó Katalin a műsorban azt mondta, az igényléshez szükséges dokumentumot az államkincstár honlapjáról lehet letölteni, majd be kell adni a kormányhivatalhoz. Az elnök közölte, több mint 300 ezer nagycsaládos él Magyarországon, miközben eddig csupán 30-40 ezren jelentkeztek gázártámogatásra. Kifejtette: az számít nagycsaládosnak, akinek legalább három gyermeke van és családi pótlékot kap. Az igénylésről az MVM, a Magyar Államkincstár és a NOE honlapján is találni információkat – jelezte. Kardosné Gyurkó Katalin elmondta azt is, a kedvezményt folyamatosan lehet igényelni, ugyanakkor a kormány által bevezetett árstop december végéig van érvényben, ezért javasolt, hogy az érintettek minél gyorsabban töltsék ki a szükséges dokumentumot.

 

mti

Ajánlott tartalom

Az eddigi legolcsóbb energiatárolási formát fejlesztették ki

Texas A&M Egyetem kutatói víz alapú akkumulátor-elektródákkal értek el akár 1000 százalékos energiatárolási kapacitás-különbséget, amely előrelépést jelenthet a lítiummentes tárolók irányába, és segíthet az anyaghiány miatt megdráguló lítium-ion akkumulátorok helyettesítésében.