Növeli pelletgyártását a tolnai Kriszt Kft.

Évi 5.000 tonnára növeli pelletgyártását a tolnai székhelyű Kriszt Kft., amely a Dél-Dunántúli Operatív Program támogatásával kezdett telephelyfejlesztésbe – közölte a cég ügyvezetője az MTI-vel.

A közúti szállítással, raklap- és pelletgyártással foglalkozó kft. 74 millió forintot fordít infrastruktúrafejlesztésre, raktárbővítésre, valamint egy tüzeléstechnikai bemutatóterem építésére – mondta Kárpáti Zoltán. A cég 50 százalékos támogatást nyert el a beruházáshoz.
Az ügyvezető arról számolt be: a tavaly fél milliárd forintos árbevételt elért kft. két éve állít elő saját faipari melléktermékekből nagy fűtőértékű, préselt tüzelőanyagot, amelyet jelenleg 80 százalékban külföldön értékesítenek. A jövőben nagyobb arányban tervezik a belföldi értékesítést, és jelentősen növelik az előállított tüzelőanyag mennyiségét is.
Jövőre a tervek szerint 5.000-7.000 tonna pelletet gyártanak majd a cég tolna-mözsi telephelyén – mondta Kárpáti Zoltán.

Ajánlott tartalom

Újabb hírt kaptak az állami napelemes pályázaton indult családok

Hónapokat kellett várni, hogy elkezdjék kihirdetni a napelemes pályázat győzteseit, az elmúlt időszakban viszont durván megemelkedhettek a tervezett projektek költségei.