Nyílt napon látogatható az első passzívház minőségű budapesti iskola

Tíz évvel ezelőtt hívta életre a német Passivhaus Institut a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok elnevezésű rendezvényt, amelyet hazánkban 2009 óta tartanak meg, a Passzívházépítők Országos Szövetsége szervezésében. A fokozottan energiahatékony épületek november első hetében ismét a megadott időpontokban, ingyenesen és egyénileg látogathatók.

Idén köztük lesz az első magyar passzívház minőségű fővárosi iskola, a XX. kerületi Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola is, amely tavaly készült el. Az épületet 120 négyzetméterrel – autista és hiperaktív gyerekek számára kialakított speciális foglalkoztató termek – bővítették, a Fővárosi Önkormányzat beruházásban. A passzívház minőségű átalakítást Szekér László tervei alapján végezték el. Az új szárny fűtési energiaigénye a régi épülethez viszonyítva mintegy 80-90 százalékkal alacsonyabb írja a budapestinfo.eu.

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.